Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Αγρότες ευρύτερης περιοχής Σπερχειού – Καταστραφήκαμε

Για μια ακόμα φορά ο Σπερχειός εκτός από ποτάμι πλούτου για τους αγρότες των περιοχών από όπου διέρχεται ,έγινε ποτάμι καταστροφής
Ο Σπερχειός για μια ακόμα φορά υπερχείλισε με αποτέλεσμα χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών να μετατραπούν σε λίμνες ενώ οι παραγωγοί κάνουν έκκληση για βοήθεια από την πολιτεία, αφού μέχρι τώρα δεν έχουν αποζημιωθεί καμία φορά.
Στο μεταξύ η νομαρχία Φθιώτιδας αποκατέστησε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την υπερχείλιση του Σπερχειού στην γέφυρα του Φρατζόμυλου μετά την υποχώρηση της στάθμης του νερού. Ο Νομάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Χειμάρας, με σχετική δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι η Νομαρχία παρεμβαίνει παρότι δεν είναι στην αρμοδιότητά της. «Όλες οι συντηρήσεις των μεγάλων έργων ανήκουν στην Κεντρική Κυβέρνηση όπως είναι οι εθνικοί δρόμοι, οι δευτερεύοντες εθνικοί άξονες και τα μεγάλα ποτάμια, όπως ο Σπερχειός κ.λ.π. Όμως η κάθε Κυβέρνηση μπορεί σύμφωνα με το Σύνταγμα, άρθρο 102, να παραχωρήσει δικές της ευθύνες και αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση, υπό την προϋπόθεση αυτές οι αρμοδιότητες να συνοδεύονται από τους ανάλογους οικονομικούς πόρους.