Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Μεξιάτες... Βυζαντινό παρασκήνιο - Ακύρωσαν το Δημοψήφισμα για απόσχιση

Ευθεία επίθεση κατά της Περιφερειάρχη Κατερίνας Διαμαντοπούλου αλλά και κατά του δημάρχου Υπάτης κ. Καραβάνα κάνει η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων του χωριού Μεξιάτες για την ακύρωση του δημοψηφίσματος. Αποκαλύπτεται ένα βυζαντινό παρασκήνιο και κατηγορούν δήμαρχο και Περιφερειάρχη ότι συναντήθηκαν την Τετάρτη και ανέτρεψαν προηγούμενη έγκριση της Περιφέρειας για το δημοψήφισμα.
Στο χωριό Μεξιάτες, είχαν συγκεντρωθεί υπογραφές από το 60% των δημοτών και είχαν ζητήσει τη διοργάνωση δημοψηφίσματος. Το δημοτικό συμβούλιο, παρά τις ενστάσεις του δημάρχου, προχώρησε σε ομόφωνη απόφαση και καθορίστηκε δημοψήφισμα για την Κυριακή.
Πριν από μια βδομάδα και η Περιφέρεια ενέκρινε το δημοψήφισμα. Την Τετάρτη οι υπάλληλοι της υπηρεσίας πήραν εντολή από την Περιφερειάρχη να ανακαλέσουν τις υπογραφές τους και μετά η ίδια η Περιφερειάρχης υπέγραψε την ακύρωση του δημοψηφίσματος.
Στην επιστολή καταγγελία καταγράφονται μυθικά πράγματα για το προσκήνιο και το παρασκήνιο της απόφασης που έχει ανεβάσει την ένταση
Lamianews