Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Καλλικράτης - Ο Δήμος Υπάτης το μεγάλο ερωτηματικό

Στην χθεσινή συνάντηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας με την πολιτική ηγεσία του ΥΠ-ΕΣ οριστικοποιήθηκε ή δημιουργία 7 ή 8 Δήμων στην Φθιώτιδα με μεγάλο ερωτηματηματικό την Δυτική Φθιώτιδα και τον Δήμο Υπάτης.
Οι τοπικοί βουλευτές και παράγοντες μετέφεραν στην ηγεσία του ΥΠΕΣ την θέση τους για την δημιουργία Δύο δήμων στην Δυτική Φθιώτιδα ενώ το υπουργείο παραμένει στην θέση του για έναν.
Κατά την διάρκεια των επόμενων ημερών έως την Τρίτη 20 Απριλίου που θα ανακοινωθεί επίσημα το χωροταξικό του Καλλικράτη από τον Γιάννη Ραγκούση σε ειδική συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου θα ξεκαθαρισθεί αν θα υπάρξουν 7 ή 8 δήμοι στην Φθιώτιδα και εάν ο δήμος Υπάτης προσχωρήσει στην Λαμία ή στην Δυτική Φθιώτιδα
Αυτό που δεν αλλάζει προς το παρόν είναι ή απόσχιση των Δημοτικών Διαμερισμάτων πράγμα που σημαίνει ότι οι Μεξιάτες οι Κομποτάδες και τα Λουτρά Υπάτης θα ακολουθήσουν την πορεία του Δήμου Υπάτης όπου και να καταλήξει.
Η ηγεσία του ΥΠΕΣ αναγνωρίζει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τα τοπικά διαμερίσματα σε πολλούς δήμους της χώρας αλλά αυτή την στιγμή δεν ανακινεί το θέμα των αποσχίσεων αλλά θα το κάνει « εν ευθέτω χρόνο » κατά την διάρκεια λειτουργίας των Καλλικρατικών δήμων .
Υπομονή λοιπόν την ….Τρίτη τα σπουδαία