Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Καλλικράτης – Σήμερα κλειδώνει το χωροταξικό στην Φθιώτιδα

Για σήμερα έχει προσδιοριστεί συνάντηση των βουλευτών με τον υφυπουργό κ. Ντόλιο για να συζητηθεί το χωροταξικό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι γνωστό ότι το σύνολο των βουλευτών βλέπουν προς την κατεύθυνση να υπάρξουν δύο δήμοι
στη δυτική Φθιώτιδα, κάτι το οποίο δείχνει να μην το ασπάζεται το ίδιο το υπουργείο. Από τη σημερινή συνάντηση αναμένεται να προσδιοριστεί και ο αριθμός αλλά και γενικότερα το ποια θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει το υπουργείο σε ό,τι αφορά τη δυτική Φθιώτιδα. Τα σενάρια που κυριαρχούν έχουν ένα ιδιαίτερα μεγάλο εύρος, αρχίζουν από 5 και φτάνουν μέχρι οκτώ. Σύμφωνα με τα όσα υπήρχαν μέχρι χθες το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών το υπουργείο από τη δική του πλευρά ήθελε να επιμείνει προς την κατεύθυνση των 5 δήμων. Ο κύκλος των επαφών που έκανε το προηγούμενο διάστημα έδειξε πως υπάρχει απροθυμία από το πολιτικό δυναμικό συνολικά να υπηρετήσουν το σκληρό σενάριο. Έτσι στο τραπέζι έχει τεθεί και η βάση του 7 και από κει και μετά θα μειωθεί ένα – δύο δήμους ή θα αυξηθεί κατά ένα δήμο. Ουσιαστικά όλο αυτό το
παιχνίδι παίζεται κυρίως στην περιοχή της Λοκρίδας και στην περιοχή της δυτικής Φθιώτιδας.Τα σενάρια θέλουν από τη μια πλευρά την περιοχή της Αταλάντης να φτάνει μέχρι τα Καμένα Βούρλα. Σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι δήμοι θα είναι 6 διατηρώντας βεβαίως την αρχική πρόταση για ενιαίο δήμο στη δυτική Φθιώτιδα Ωστόσο από τις βασικές επι διώξεις του πολιτικού δυναμικού της περιοχής είναι να υπάρξουν περισσότερο ήπιες συνθήκες σε ό,τι αφορά το εκλογικό σώμα. Προτείνουν λοιπόν στη δυτική Φθιώτιδα να γίνουν δύο δήμοι.
Στα σχέδια του υπουργείου υπάρχει το ακριβώς αντίθετο, να γίνει δηλαδή ένας δήμος. Σε κάθε περίπτωση ανάλογα με την εκδοχή ο δήμος Υπάτης παίζει είτε προς τη δυτική Φθιώτιδα είτε προς την Λαμία.
Αν τώρα στη σημερινή συνάντηση μεταξύ του κ. Ντόλιου και των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. της περιοχής προκριθεί να γίνουν δύο δήμοι στη δυτική Φθιώτιδα τότε θα πρέπει να περιμένουμε απαρέγκλιτα ο δήμος της Υπάτης να πάει σε ενιαίο δήμο με το δήμο Σπερχειάδας.
Ημέρα