Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Σπερχειάδα - Θέλουν δύο Δήμους στην Δυτική Φθιώτιδα

Η συγκέντρωση –διαβούλευση που οργάνωσε ο Δήμος Σπερχειάδας το Σάββατο το βράδυ για τον χωροταξικό σχεδιασμό του Καλλικράτη κατέληξε στο συμπέρασμα- πρόταση για την αναγκαιότητα δημιουργίας δύο δήμων στην Δυτική Φθιώτιδα.
Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής με σκοπό να ενημερωθούν οι δημότες για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα Καλλικράτης .
Η πρόταση του ΙΤΑ για την δημιουργία ενός δήμου κρίνεται ανεφάρμοστη λόγω της μεγάλης εδαφικής έκτασης του νέου δήμου που θα προκύψει σύμφωνα με τις μελέτες του ΙΤΑ για αυτό η δημοτική αρχή Σπερχειάδας κάνει την δική της πρόταση η οποία προβλέπει την αναγκαιότητα ύπαρξης δύο δήμων ο ένας με έδρα την Σπερχειάδα ο οποίος θα περιλαμβάνει τους νύν δήμους Σπαρχειάδας –Υπάτης και ο άλλος με έδρα την Μακρακώμη και ο οποίος θα περιλαμβάνει τους νύν δήμους Μακρακώμης – Αγίου γεωργίου και Κοινότητα Τυμμφρηστού .
Την ίδια πρόταση για την αναγκαιότητα διατήρησης δύο δήμων θα καταθέσει και ο δήμος Μακρακώμης για τον σκοπό αυτό η Δημοτική αρχή κάνει αντίστοιχη συγκέντρωση αύριο Τρίτη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Μακρακώμης