Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Λαμία - Μ. Ανδρουλάκης «Βάλτε ένα χέρι να περάσουμε τον κάβο και βλέπουμε»

«Βάλτε ένα χέρι να περάσουμε τον κάβο και βλέπουμε», ήταν η έκκληση του Μίμη Ανδρουλάκη προς τη ΝΔ από τη Λαμία, όπου παρουσίασε το βιβλίο του «Ε! Πρόεδρε» σε μια κατάμεστη αίθουσα. Μάλιστα, απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ, Χρήστο Σταϊκούρα, που ήταν στο ακροατήριο, σημείωσε πως «νέος είναι ο Σαμαράς, έχει τον χρόνο να εγγράψει θετικά προσδοκίες. Με τη μιζέρια αυτή, δεν βγαίνει τίποτα. Αν ήταν έτσι, το ΚΚΕ θα ήταν πλειοψηφία στην Ελλάδα», συμπληρώνοντας ότι «πάντα θα υπάρχει ο πολιτικός ανταγωνισμός. Πρέπει, όμως, να υπάρξει ένα άτυπο μορατόριουμ των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, ενόψει του μεγάλου κίνδυνου, που αντιμετωπίζει η χώρα».
Μιλώντας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά μέτρα, που πήρε η κυβέρνηση, αναγνώρισε ότι προκαλούν ύφεση. «Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει άλλη επιλογή παρά να προκαλέσει μια συντεταγμένη ελεγχόμενη ύφεση, και ελπίζουμε, να αποφύγει μια μεγάλη χρεοκοπία», είπε.
Περιγράφοντας με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο τη σημερινή κατάσταση στο πολιτικό, κυρίως, σκηνικό, ο Μίμης Ανδρουλάκης έστειλε και ένα μήνυμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. «Βρισκόμαστε ακριβώς το σημείο που ο πιλότος έχει αρχίσει την αναγκαστική προσγείωση. Τώρα πλέον δεν έχει καμία σημασία αν κάποιος ήθελε άλλον πιλότο, ή άλλο αεροπλάνο, ή άλλη εταιρεία να κάνει το ταξίδι του, ή κάποιος ήθελε να αρχίσει την προσγείωση νωρίτερα, ή από διαφορετικό ύψος. Τώρα αρχίζει η αναγκαστική προσγείωση. Ο πιλότος έχει πει το "προσδεθείτε", τα κεφάλια μπροστά, βάλτε και ένα μαξιλάρι μπροστά στο κεφάλι σας, προσευχηθείτε, διότι έτσι και δεν πετύχει, έτσι και δεν κάνει καλά τη δουλειά του ο πιλότος, πάμε όλοι χαμένοι. Δεν έχει σημασία τι έλεγες πριν. Δεν έχει σημασία πού ανήκες», είπε.