Τρίτη 7 Απριλίου 2009

'Έχεις στάβλο; Πληρώνεις.


Μετά την φοροεπιδρομή του ΤΕΒΕ στα χωριά μας όπου καφανεδάκια με τζίρο 5-10 ευρώ την ημέρα υποχρεώνονται να ασφαλιστούν στο ΤΕΒΕ οδηγώντας τα περισσότερα στο κλείσιμο τώρα το ανάλγητο κράτος φορολογεί ακόμα και τους …στάβλους ακόμα και εάν βρίσκονται σε χωριά κάτω των 1000 κατοίκων .

Το οικονομικό επιτελείο απο ότι φαίνεται υιοθετεί τη ρήση ΄΄μάζευε ας είναι και ρόγες ΄΄.Οι ιδιοκτήτες θα κληθούν πλέον να καταβάλουν ΕΤΑΚ, υποχρεωτικά, το οποίο θα αντιστοιχεί τουλάχιστον σε 1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Δηλαδή, ακόμα και μία αποθήκη, αλλά και ένα μικρό σπίτι ενός - με χαμηλά εισοδήματα - γεωργού θα καταβάλει πλέον ΕΤΑΚ με βάση αυτό το όριο, εκτός αν πρόκειται για ημιτελές κτίσμα ή για γεωργικό ή κτηνοτροφικό.Για παράδειγμα, σπίτι 80 τ.μ. σε χωριό κάτω των 1.000 κατοίκων, αντικειμενικής αξίας 48.000 ευρώ, μέχρι σήμερα επιβαρυνόταν με ΕΤΑΚ 48 ευρώ. Με τις αλλαγές θα πληρώσει 80 ευρώ.Το ίδιο θα ισχύει και για οποιαδήποτε αποθήκη ή άλλο βοηθητικό χώρο, σε όλη την Ελλάδα.Όλα αυτά φυσικά, για κτίσματα που ξεπερνούν το όριο του αφορολόγητου των 100.000 ευρώ για τον άγαμο και των 200.000 ευρώ για τον έγγαμο. Το αφορολόγητο προσαυξάνεται κατά 30.000 ευρώ για τους πολύτεκνους.