Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Με Ρουμελιώτικο τρόπο και καλό καιρό γιόρτασαν οι Πυργιώτες το Πάσχα


Ο Καλός καιρός και η καλή διάθεση ήταν τα στοιχεία που συνετέλεσαν σε ένα λαμπρό γιορτασμό της Αναστάσιμης ημέρας του πάσχα στον Πύργο.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μετά το Χριστός Ανέστη και τις ευχές που αντάλλαξαν οι Πυργιώτες …όρμησαν στην καλομαγειρεμένη παραδοσιακή μαγειρίτσα ξεχνώντας για λίγο την « σφιχτή» συγκυρία .

Ανήμερα του Πάσχα ο Πύργος έβαλε τα γιορτινά του κάθε αυλή και καπνός κάθε σπίτι και σούβλα .Ο ήχος των παραδοσιακών τραγουδιών με το κλαρίνο και τα τσάμικα ανέβαζαν το κέφι στα ύψη. Μοναδικές στιγμές που κρατούν λίγες ώρες σε κάθε μεγάλη θρησκευτική γιορτή αλλά φέρνουν ποιο κοντά τις οικογένειες τις φιλίες τους Πυργιώτες.

Την Δευτέρα του Πάσχα η γιορτή συνεχίστηκε στην αναβίωση του ανταμώματος στην Αγία Σοφία Κορομπίλλη που αναβίωσε ο Πρόεδρος του Τ/Σ Πύργου Νίκος Ολυμπιάδης τα τελευταία χρόνια και ο κόσμος των όμορων χωριών μαζί με τους Πυργιώτες το αγκάλιασαν και προσπαθούν να του δώσουν την αίγλη που είχε και να μετατραπεί και πάλι σε μια μαζική σύναξη των κατοίκων των ορεινών χωριών της Οίτης …Και του χρόνου …Χρόνια πολλά σε όλους