Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Πυροβολούν εν ψυχρώ


Θεριεύει η εγκληματικότητα στη Φθιώτιδα. Στο Νοσοκομείο της Λάρισας και μάλιστα βαρεία τραυματισμένο έστειλαν άγνωστοι ένοπλοι διαρρήκτες έναν 55χρονο χτες το πρωί στις Λιβανατες. Οι δυο δράστες εισηλθαν τα ξημερώματα στο σπίτι του Σ.Ρ. παραβιάζοντας ένα παράθυρο.

Έγιναν αντιληπτοί από τον 22χρονο γιο του θύματος τον οποίο απείλησαν με όπλο μάλλον τύπου καλασνικωφ και χωρίς να πάρουν τίποτα αποχώρησαν.

Ο 22χρονος μόλις βγηκαν έξω από το σπίτι οι διαρρήκτες ξύπνησε τους γονείς του και άρχισε να φωνάζει καλώντας σε βοήθεια, τότε ο ένας από τους δράστες, αυτός με το καλασνικωφ γύρισε και πυροβόλησε δυο φορές κατά της οικογένειας, μια από τις σφαίρες πέτυχε στο μάγουλο τον 55χρονο τραυματίζοντας τον βαριά.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κ.Υ Αταλάντης και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Λαμίας. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου οι γιατροί προσπαθούν να αφαιρεσουν τη σφαίρα από το κεφάλι του άτυχου 55χρονου χωρίς να προκαλέσουν βλάβες σε ζωτικά όργανα του.


Ληστεία και στην Εθνική Τράπεζα στα Καμμένα Βούρλα


Μέρα μεσημέρι, στο κέντρο των Καμένων Βούρλων χτύπησαν το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, τρεις αδίστακτοι ληστές και έφυγαν με λεία 70.000 ευρώ. Εξοπλισμένοι με κουκούλες και καλάσνικοφ ήταν οι δύο από τους τρεις άγνωστους που μπήκαν ως πελάτες στην Τράπεζα την ώρα που μέσα σ' αυτήν υπήρχαν εκτός των υπαλλήλων και 5 πελάτες.

Οι άγνωστοι απαίτησαν τα χρήματα των Ταμείων και σύμφωνα με μία πληροφορία πήραν και 20.000 από πελάτη που περίμενε να τα καταθέσει.

Έφυγαν με αυτοκίνητο που περίμενε συνεργός τους ενώ πληροφορίες μιλούν για εγκατάλειψη του οχήματος λίγο αργότερα και διαφυγή προς άγνωστη κατεύθυνση με άλλο αυτοκίνητο.

Οι πελάτες που ήταν στην Τράπεζα μεταξύ των οποίων και ο ταμίας του Δήμου, έκαναν λόγω για άτομα που μιλούσαν Αλβανικά. Μέχρι να φτάσει στο σημείο η αστυνομία οι δράστες πρόλαβαν να κινηθούν προς την Εθνική Οδό και να εξαφανισθούν.

Έρευνες που έγιναν προς το δρόμο του Ρεγγινιου δεν απέφεραν κανένα αποτέλεσμα. Πάντως αστυνομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για ενέργεια των Παλαιοκωστα - Ριζάϊ αλλά για αλλοδαπούς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Λοκριδας και είναι βαριά οπλισμένοι.