Κυριακή, 9 Μαΐου 2010

Ομολόγησε ανθρωποκτονία κρατείται στο Α/Τ Σπερχειάδας

Υπόθεση ομολογίας ανθρωποκτονίας ερευνούν οι αστυνομικές αρχές. Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 5 χθές το απόγευμα όταν άγνωστος επικοινώνησε με το Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας λέγοντας: «Ελάτε να με συλλάβετε.. Εχω σκοτώσει το συνέταιρό μου». Ο ίδιος τους είπε ότι βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού Μεσσοποταμία, 5 χιλιόμετρα ανατολικά της Σπερχειάδας.
Λίγα λεπτά αργότερα πάνοπλοι αστυνομικοί έφτασαν στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου ένας άγνωστος τους περίμενε σε ένα ΙΧ τύπου Τζάγκουαρ, μεγάλου κυβισμού Οι αστυνομικοί, μετέφεραν τον άνδρα στο Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας, όπου και του έλαβαν κατάθεση. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο άνδρας, ηλικίας 41 ετών, καταγόμενος από την Κύπρο, κατέθεσε ότι σκότωσε με πιστόλι τον συνέταιρό του στο Παλαιό Φάληρο, κοντά στο κατάστημα LIDL και στη συνέχεια τοποθέτησε το πτώμα, στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του θύματος, τύπου SAAB, το οποίο και εγκατέλειψε σε ερημική περιοχή στη Ραφήνα.
Μετά την πράξη του ο ίδιος περιπλανήθηκε σε διάφορες περιοχές χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πως βρέθηκε στο χωριό Μεσοποταμία όπου και παραδόθηκε στους αστυνομικούς.
Όπως επίσης έγινε γνωστό, αργά το απόγευμα εντοπίστηκε στη Ραφήνα το αυτοκίνητο, το οποίο έφερε ίχνη αίματος στο πορτ μπαγκάζ ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να ανοιχτεί το αυτοκίνητο.
Σχετικά με τα κίνητρα της πράξης του ο 41χρονος κατέθεσε διάφορες «δικαιολογίες» ενώ πραγματοποιείται η μεταγωγή του από τη Λαμία στην Αθήνα για την διενέργεια της τακτικής ανάκρισης.