Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Η πρόταση της ΤΕΔΚ Φθιώτιδας για τον "Καλλικράτη"

Στην έκτακτη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Φθιώτιδας, σχετικά με τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, τα μέλη της ΤΕΔΚ αποφάσισαν, στα πλαίσια της διαβούλευσης να προτείνουν αλλαγές στα όσα το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την προηγούμενη Τετάρτη.
Οι αποφάσεις που πάρθηκαν .....
- Κατ' αρχήν αποδέχεται την ονομασία του δήμου που προκύπτει από τη συνένωση των δήμων Αμφίκλειας, Τιθορέας και Ελάτειας, ως δήμο Παρνασσού αλλά ως έδρα του δήμου προτείνεται η Αμφίκλεια αντί της Τιθορέας.
- Προτείνεται ο δήμος Αταλάντης να ονομαστεί, δήμος Λοκρών αντί δήμος Αταλάντης που προτείνει το Υπουργείο και που αποτελείται από τους δήμους Αταλάντης, Μαλεσίνας, Δαφνουσίων και Οπουντίων.
- Δεν αποδέχεται την ονομασία δήμος Μαλιακού για τη συνένωση των δήμων Μώλου, Καμένων Βούρλων και Αγίου Κωνσταντίνου και προτείνεται η ονομασία σε δήμο Θρονίου ή δήμος Καμένων Βούρλων
- Για το δήμο Λαμίας η ΤΕΔΚ προτείνει τη συνένωση των δήμων Λαμίας, Γοργοποτάμου, Λειανοκλαδίου, της Κοινότητας Παύλιανης αλλά και της Υπάτης, όπως περιγράφεται στο σενάριο 2 της πρότασης του Υπουργείου.
- Προτείνεται η δημιουργία ενός μόνο δήμου στη Δυτική Φθιώτιδα, με την ονομασία δήμος Σπερχειού, με έδρα τη Σπερχειάδα και προκύπτει από τη συνένωση των δήμων Σπερχειάδας, Μακρακώμης, Αγίου Γεωργίου και κοινότητας Τυμφρηστού.
- Προτείνεται η αλλαγή του ονόματος του δήμου Στυλίδας σε δήμο Ανατολικής Φθιώτιδας που περιλαμβάνει τους δήμους Στυλίδας, Εχιναίων και Πελασγίας.
- Τέλος η μοναδική συμφωνία με την πρόταση του Υπουργείου είναι για το δήμο Δομοκού.
Lamianews.blogspot.com