Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Καλλικράτης - Για της Υπάτης την ….καρδιά σφάζονται παλικάρια

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και των τριών βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπήκε το θέμα των έντονων αντιδράσεων απ' όλες τις πλευρές σε ό,τι αφορά τη Δυτική Φθιώτιδα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι καταρχήν αναπτύχθηκαν τρεις διαφορετικές εκδοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα Μπατζελή υπεραμύνθηκε στο πρώτο σενάριο που θέλει την Υπάτη στο δήμο της Λαμίας και έναν ενιαίο δήμο τη Δυτική Φθιώτιδα. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η Τόνια Αντωνίου υπεραμύνθηκε της δημιουργίας δύο δήμων στη Δυτική Φθιώτιδα, …. έτσι όπως προβλέπεται στην δεύτερη πρόταση. Ο βουλευτής κ. Νίκος Τσώνης ζήτησε την εφαρμογή της δεύτερης πρότασης, δηλαδή τη δημιουργία δύο δήμων στη Δυτική Φθιώτιδα και μάλιστα ζήτησε την μεταφορά εκτός από το δήμο της Υπάτης και του δήμου Λιανοκλαδίου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές εκείνο που προέκυψε μετά από έντονο διάλογο κατά τη διάρκεια της συνάντησης είναι ότι συμφωνήθηκε τελικά να δημιουργηθεί ένας δήμος στη Δυτική Φθιώτιδα με τη συμμετοχή των δήμων Σπερχειάδας, Μακρακώμης, Αγίου Γεωργίου και Κοιν. Τυμφρηστού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αθήνα ήταν και παράγοντες τόσο από την Μακρακώμη όσο και από τη Σπερχειάδα, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της μέρας είχαν ανοιχτή γραμμή και με τους τρεις βουλευτές. Πληροφορίες υπογραμμίζουν πως σ' αυτή την πρόταση κατέληξαν αφού ουσιαστικά αποτελούσε τη βάση και από τους δύο δήμους, δηλαδή και από τον δήμο της Σπερχειάδας και από το
δήμο της Μακρακώμης. Να θυμίσουμε ότι ο δήμος της Σπερχειάδας έχει μείνει και τις δύο προτάσεις ενώ ο δήμος της Μακρακώμης στην πρώτη πρότασή του ζητούσε δύο δήμους ενώ στη δεύτερη πρότασή του συμφωνούσε με τοένα δήμο αρκεί η έδρα να είναι Μακρακώμη.
Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες επιμένουν ότι υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ των βουλευτών έγκυρες πηγές σημειώνουν ότι τελικά με βάση την σύμφωνη γνώμη δύο βουλευτών συγκλίνουν πολύ περισσότερο στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός δήμου στη δυτική Φθιώτιδα. Αδιευκρίνιστο ωστόσο παραμένει αν έχει τεθεί θέμα έδρας ή ακόμη αν έχουν ληφθεί και κάποιες σχετικές αποφάσεις. Πάντως τόσο η Σπερχειάδα όσο και η Μακρακώμη διεκδικούν για λογαριασμό τους την έδρα του νέου δήμου και οι πληροφορίες επιμένουν πως η μάχη αναμένεται να είναι διαρκής
και σκληρή.
Ημέρα