Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

69η επέτειος της ανατίναξης του Γοργοπόταμου !!

Αισθητά περιορισμένη ήταν σήμερα η πολιτική παρουσία στον εορτασμό της 69ης επετείου από την ανατίναξη της γέφυρας στο Γοργοπόταμο και της Εθνικής Αντίστασης.
Στο σύνολό τους οι ομιλητές κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού τους αναφέρθηκαν στα μηνύματα από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στην ενότητα την οποία μάλιστα χαρακτήρισαν ιδιαίτερα αναγκαία απ΄όσο ποτέ άλλοτε.
Επιχειρώντας μια προβολή στις σημερινές συνθήκες τόνισαν ιδιαίτερα την εκπλήρωση του χρέους απέναντι στη γενιά τους 40, έκαναν λόγο για αντίσταση στην καθημερινότητα .
Μάλιστα ο δήμαρχος Λαμίας, Γιώργος Κοτρωνιάς σημείωσε πως «πρέπει να καταλάβουμε ότι με τις μειώσεις των συντάξεων πρώτα απ' όλα δείχνουμε ασέβεια στη γενιά της αντίστασης χωρίς να λύνουμε το πρόβλημα που καθημερινά διογκώνει η κακοδιαχείριση. Πιάνοντας λίγες σταγόνες δεν σταματάμε την πλημμύρα», είπε χαρακτηριστικά.
Στη συγκέντρωση ήταν και μια ομάδα «Αγανακτισμένων», η οποία «υποδέχθηκε» με συνθήματα τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων -ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Δημοκρατική Αριστερά - που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Προστασίας Καταναλωτή κ. Δημ. Σπυράτος.
Φέτος και η συμμετοχή των αντιστασιακών οργανώσεων ήταν συγκριτικά περιορισμένη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Η σημερινή είναι η πρώτη εκδήλωση για φέτος αφού την ερχόμενη Κυριακή στις πλαγιές του Γοργοποτάμου θα αποτιμήσουν φόρο τιμής οι αντιστασιακοί και οι οργανώσεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.