Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στις Μεξιάτες

Στο πόδι σηκώθηκε στις 18.30΄το απόγευμα όλη η κοινότητα στις Μεξιάτες και η ευρύτερη περιοχή από τους πυροβολισμούς και στη συνέχεια από την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας. 
Όλοι έψαχναν να μάθουν τι είχε συμβεί, αφού οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας 37χρονος από τις Μεξιάτες είχε διαφορές με έναν 44χρονο από τις Κομποτάδες. Τσακώνονταν συχνά γιατί τα ζώα του 44χρονου προκαλούσαν ζημιές στα ελαιοπερίβολα του 37χρονου. Όπως υποστηρίζει ο δεύτερος, αν και τον είχε προειδοποιήσει πολλές φορές, δεν συμμορφώνονταν.
Όταν το απόγευμα έμαθε ότι ο 44χρονος είναι στο καφενείο του χωριού, ο 37χρονος άρπαξε την καραμπίνα και πήγε να τον συναντήσει. Τον κάλεσε να βγει έξω από το καφενείο και αφού ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός, ο 37χρονος πυροβόλησε με την καραμπίνα.
Δεν έχει διευκρινιστεί αν πυροβόλησε για εκφοβισμό ή αν τον σημάδεψε και αστόχησε. Όπως και να έχει, πετάχτηκαν όλοι έξω και μέχρι να καταλάβουν τι έγινε, ο 37χρονος μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε.
Στην αστυνομία σήμανε συναγερμός και στην περιοχή εκτός από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Υπάτης, έφτασαν δυνάμεις και από τη Λαμία με επικεφαλής τον αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Γρηγόρη Τσιμιτσέλη.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν το δράστη λίγο αργότερα στο σπίτι του, όπου είχε ταμπουρωθεί. Στη συνέχεια διέφυγε από την πίσω πλευρά και οι αστυνομικοί άρχισαν να τον αναζητούν. Τελικά τον βρήκαν και στις 20.10΄ τον έπεισαν να παραδοθεί. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 2 καραμπίνες που βρέθηκαν στο σπίτι του και τώρα διενεργούν προανάκριση για να δουν με κάθε λεπτομέρεια τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πυροβόλησε ο δράστης.lamiareport