Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Άνοιξαν Αλαμάνα και Κάστρο

Αποχώρησε και το τελευταίο τρακτέρ από τα μπλόκα της Αλαμάνας στο 210-ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο Κάστρο της Βοιωτίας στο 110-ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, αλλά και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, στην παλιά εθνική οδό Λαμίας Αθηνών.

Οι αγρότες, σε πολύωρη γενική συνέλευση, εκτίμησαν ότι υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις από την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ωστόσο αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Ο βασικός τους προβληματισμός είναι ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) όπου θα προβλέπονται όλες οι διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων, ενώ, όπως υποστήριξαν, στις επαφές που είχαν στην Αθήνα δόθηκαν κάποιες διευκρινίσεις όμως οι περισσότερες παραπέμπονται να αποτυπωθούν στην ΚΥΑ.

Η ενημέρωση που έγινε στη συνέλευση ήταν λεπτομερής σε όλα τα σημεία και ξεκαθαρίστηκε από την αρχή της διαδικασίας ότι η οποιαδήποτε απόφαση θα γίνει σεβαστή απ' όλους.

Χτές λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι οι αγρότες και τα τρακτέρ άρχισαν να αποχωρούν από τα μπλόκα για τα χωριά της Φθιώτιδας και του Δομοκού.

Μια ώρα αργότερα δόθηκε στην κυκλοφορία η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, τερματίζοντας έτσι την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών τις τελευταίας έντεκα μέρες.