Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Μετ΄εμποδίων η έξοδος για Λαμία την 28η Οκτωμβρίου

Προετοιμασμένοι για καθυστερήσεις στο πέταλο του Μαλιακού πρέπει να είναι οι οδηγοί που σχεδιάζουν να αποδράσουν από την Παρασκευή, εξαιτίας των έργων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, από το 153ο έως το 159ο χλμ δηλαδή, από το ύψος του κόμβου της Αρκίτσας έως τον κόμβο του Λογγού, λίγο πριν τον Άγιο Κωνσταντίνο.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, επειδή εκτελούνται έργα ασφαλτόστρωσης, έχει καταργηθεί το ένα ρεύμα κυκλοφορίας του νέου αυτοκινητόδρομου και πλέον τα αυτοκίνητα θα κινούνται μόνο σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Αυτό σημαίνει ότι, ιδιαίτερα την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί, αναμένεται να παρατηρηθούν σοβαρά προβλήματα για την έξοδο, όπως επίσης και για την επιστροφή την Τρίτη.
Ιδιαίτερα την Παρασκευή και το Σάββατο για την κίνηση προς Λαμία, τα αυτοκίνητα σε αυτά τα κρίσιμα χιλιόμετρα θα χρησιμοποιούν και τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, παρότι μεταξύ των δύο λωρίδων θα υπάρχουν διαχωριστικές μπάρες, που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των έργων. Για όσους οδηγούς θα βρίσκονται την ίδια ώρα στην κατεύθυνση από Λαμία προς Αθήνα, θα κινούνται μόνο στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης.
Όπως υπογραμμίζει η αστυνομία, είναι σε ετοιμότητα ακόμη και για εκτροπή της κυκλοφορίας σε παρακείμενο παράδρομο προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.Αντίθετα, σε ό,τι αφορά την επιστροφή της Τρίτης, μετά τη διασταύρωση του Αγίου Κων/νου προς την Αθήνα, οι οδηγοί θα υποχρεώνονται να κινηθούν σε δύο αυτόνομες λωρίδες.
Η μία θα είναι η λωρίδα εκτάκτου ανάγκης (ΛΕΑ) του ρεύματος προς Αθήνα, αφού στο υπόλοιπο τμήμα της Εθνικής Οδού εκτελούνται εργασίες, ενώ θα δοθεί ακόμη ένα ρεύμα κυκλοφορίας από την αντίθετη κατεύθυνση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, αστυνομικοί με περιπολικά και δίκυκλα θα προσπαθήσουν να επιταχύνουν την κυκλοφορία για να αποφευχθούν οι πολύωρες καθυστερήσεις.
Ωστόσο, η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας συστήνει στους οδηγούς να επιλέξουν την κίνηση στο πέταλο του Μαλιακού το πρωί της Παρασκευής ή το απόγευμα του Σαββάτου.
Εκτός από τα κρίσιμα σημεία στο εθνικό δίκτυο, λόγω της εκτέλεσης των έργων, υπενθυμίζεται ότι οι οδηγοί πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή λίγο πριν τη Λαμία, από το 208ο έως το 210ο, στο τμήμα του πετάλου του Μαλιακού, που ακόμη δεν έχει κατασκευαστεί, ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή της Στυλίδας.