Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Εορτασμός του Προφήτη Ηλία στον Πύργο

Παρουσία δεκάδων κατοίκων και επισκεπτών του Πύργου γιόρτασε ο Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία στον Πύργο.
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής οι εκκλησιαστικοί επίτροποι Νίκος Βήτος και Γιάννης Ζησάκης με τις Πυργιώτισσες Ευαγγελία Ολυμπιάδη και Ασπασία Κολοκύθα φρόντισαν για τον ευπρεπισμό του Ιερού Ναού και την υποδοχή του κόσμου.
Κάτω από τον καυτό ήλιο και μέσα σε σύννεφα σκόνης από τον χωματόδρομο που οδηγει στην κορυφή της Κούτρας κατέφθαναν στον χώρο της εκκλησίας με τα αγροτικά και ΙΧΕ αυτοκινητά τους οι Πυργιώτες. Τελικά ο εσωτερικός χώρος της εκκλησίας αποδείχτηκε πολύ μικρός για να χωρέσει το πλήθος των πιστών που έφθασαν εκεί .Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η αρτοκλασία στον εξωτερικό χώρο του Ναού .
Στους επισκέπτες προσφέρθηκαν ντόπια λουκούμια και κουραμπιέδες
Στον χώρο του Ναού διακρίναμε από το Τοπικό Συμβούλιο του Πύργου τον Πρόεδρο του Τ/Σ Νίκο Ολυμπιάδη τον επικεφαλής της μειοψηφίας στο Τ/Σ Tάκη Αλατά τον τοπικό σύμβουλο Κώστα Νικολάου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πυργιωτών Βαγγέλη Τσινιάο.
Από την πλευρά του Δήμου Υπάτης δεν υπήρξε καμμία εκπροσώπηση.
Από το το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών ακούστηκαν πικρόχολα σχόλια για την δημοτική αρχή του Δήμου Υπάτης η οποία έχει αφήσει τον δρόμο που οδηγεί στον ιστορικό Ναό σε λίαν επιεικώς « απαράδεκτη κατάσταση» και αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που δεν παραβρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες του Πύργου στον εορτασμό