Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2008

Στους Δήμους τα πρόστιμα για τις χωματερές


Οι Δήμοι θα πληρώσουν τα πρόστιμα που θα επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις παράνομες χωματερές απόθεσης στερεών αποβλήτων, προειδοποίησαν χθες τους άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι υφυπουργοί Εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος και Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης.
΄Όπως τόνισαν οι δυο υφυπουργοί η Ελλάδα, από την 1η Ιανουαρίου 2009, θα είναι υποχρεωμένη να πληρώνει πρόστιμο, για τις παράνομες χωματερές, ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ ημερησίως!
Το ποσόν αυτό θα παρακρατείται από του κοινοτικούς πόρους που δικαιούται η χώρα και θα χρεώνεται στους Δήμους που διατηρούν σε λειτουργία παράνομες χωματερές, σημείωσαν οι κύριοι Νάκος και Καλαφάτης, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να προχωρήσουν σε τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων, με βάση τις κοινοτικές και τις εθνικές οδηγίες.
Κυριοι του Δήμου Υπάτης φροντίστε έγκαιρα να κλείσετε τις παράνομες χωματερές (π.χ Ανήλιαγος,καφρόρεμμα ,βίστριζα ,Σπερχειός ) γιατί τις δικές σας ευθύνες δεν μπορούν να τις πληρώνουν οι δημότες σας.