Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Σταθμευση Λεωφορείου στον Πύργο -ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος της εφημερίδας ΟΙΤΗ οι ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ για την στάση και σταθμευση του Λεωφορείου του ΚΤΕΛ στον Πύργο και την σκληρή κριτική που ασκήθηκε στο προσωπο του Προέδρου για ....αδράνεια ,παραθέτουμε την υποβληθείσα αίτηση στον Δήμο Λαμίας από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πύργου Νίκου Ολυμπιάδη και τον Δημήτριο Κορδογιάννη
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!
Η ΑΙΤΗΣΗ
του Νικολάου Ολυμπιάδη και Δημήτρη Κορδογιάννη πρός τον Δήμαρχο Λαμιέων στις 2 - 5 - 2011 με αριθμό Πρωτ. 27785
Κύριε Δήμαρχε
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την Συγκοινωνία του ΚΤΕΛ Λαμίας ,το οποίο ενώ προγενέστερα έκανε το δρομόλγιο από Λαμία στον Πύργο Υπάτης κάνοντας τέρμα στην πλατεία του χωριού ,όμως από τον Ιανουάριο το λεωφορείο κάνει τέρμα έξω από το χωριό στο ρέμα Άι Λή . Η απόσταση από την πλατεία μέχρι εκεί που κάνει τέρμα το λεωφορείο είναι 800 έως 1.000 μέτρα περίπου.
Έχουμε στο χωριό μας κατοίκους οι οποίοι είναι μεγάλης ηλικίας ,καθώς και έναν ανάπηρο (με ένα πόδι )που λέγεται Νικ'ολαος Καραγιώργος.
Όλοι αυτοί ειναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν τις αποσκευές τους μέχρι το σπίτι τους που είναι μεγάλη απόσταση . Αφορμή του γεγονότος αυτού είναι ότι το περασμένο καλοκαίρι ήρθε ο υπάλληλος του Υπουργείου Συγκοινωνιών ο οποίος διαπίστωσε ατέλειες στην διαδρομή μετά το χωριό Περιστέρι πρός τον Πύργο. Μετά την επισκεψη αυτή έκανε διάταξη και αφήνει αιχμές ότι δεν είναι τόσο κατάλληλος ο δρόμος σε ορισμένα σημεία.
Έπειτα από 60 χρόνια που έρχεται ο δρόμος στο χωριό τώρα διαπιστώθηκαν αυτά .
Γιά αυτό ζητούμε Κύριε Δήμαρχε να στείλετε έγγραφο στο Υπουργείο Συγκοινωνιών για να κάνει ανάκληση της διάταξης αυτής για να μπορεί το ΚΤΕΛ να επαναλάβει την διαδρομή όπως την έκανε για 50 - 60 χρόνια έως τώρα.
Επίσης κύριε Δήμαρχε για την καλύτερη λειτουργία της Συγκοινωνίας μέσα στο χωριό ζητούμε να τοποθετηθούν απαγορευτικές πινακίδες κατά την διαδρομή από τον Άι Λή στην Πλατεία καθώςεπίσης και στην Πλατεία να μην παρκάρουν Ι.Χ και εμποδίζουν την διέλευση του Λεωφορείου. Κάθε Δευτέρα να είναι για όλο τον χρόνο η απαγόρευση της σταθμευσης στην Πλατεία από τις 5.00 πρωινή ώρα μέχρι και τις 5.00 απογευματινή καθώς και τους θερινούς μήνες από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο τις ίδιες ακριβώς ώρες
Οι Αιτούντες
Νικόλαος Ολυμπιάδης
Δημήτριος Κορδογιάννης