Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ:Τους λήστεψαν και τους κλείδωσαν στην τουαλέτα

Για περισσότερες από 6 ώρες το ηλικιωμένο ζευγάρι καλούσε σε βοήθεια και δεν τους άκουγε κανείς...
Εφιαλτικές στιγμές έζησαν τη νύχτα στη Μακρακώμη ένας 75χρονος πρατηριούχος και η 71χρονη σύζυγός του. Ο 75χρονος, που διατηρεί πρατήριο στην είσοδο της πόλης, στις 10.00 χθες το βράδυ, έκλεισε το πρατήριο και ξεκίνησε να ανέβει στο σπίτι του, που είναι ακριβώς πάνω από το πρατήριο.
Πριν προλάβει να μπει στην πόρτα, εμφανίστηκαν μπροστά του οι δυο ληστές. Ο ένας κρατούσε πιστόλι και ο άλλος κατσαβίδι και λέηζερ.
Με βίαιο τρόπο έσπρωξαν τον ηλικιωμένο και τον έριξαν στο πάτωμα μέσα στο σαλόνι, όπου βρίσκονταν και η σύζυγός του. Οι δυο ληστές που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, πήραν τις εισπράξεις του πρατηρίου, αλλά και τα χρήματα που είχαν στο σπίτι για τον εφοδιασμό του πρατηρίου, συνολικά 47.000 ευρώ. Επίσης άρπαξαν χρυσαφικά και ρολόγια, άγνωστης αξίας.
Στη συνέχεια κλείδωσαν το ζευγάρι στην τουαλέτα, έσβησαν τα φώτα και εξαφανίστηκαν.
Οι ηλικιωμένοι μάταια καλούσαν σε βοήθεια, για περισσότερες από 6 ώρες. Κανείς δεν μπορούσε να τους ακούσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport το ζευγάρι με ένα μικρό κομμάτι μαρμάρου που είχε μέσα στην τουαλέτα, κατάφεραν σιγά σιγά να σπάσουν την πόρτα και να ελευθερωθούν, λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα και να καλέσουν σε βοήθεια.
Από το σοκ και την ταλαιπωρία, δεν μπορούσαν να δώσουν πολλές λεπτομέρειες στους αστυνομικούς, οι οποίοι αναζητούν δυο αλλοδαπούς μελαχρινούς άνδρες, έναν ψηλό και έναν κοντό με αθλητικές φόρμες, όπως τους περιέγραψε το ζευγάρι.