Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Μεγάλο ΣΟΚ για τους αγρότες !Υπουργοί Γεωργίας Ε.Ε Όχι στις επιδοτήσεις Καπνού


Η μεγάλη είδηση για τους αγρότες ήρθε το πρωί από τις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ αποφάσισαν. κατά πλειοψηφία αποφάσισαν να παραμείνουν στον λεγόμενο πυλώνα ΙΙ τα χρήματα του 50% των επιδοτήσεων των καπνοπαραγωγών με μόνη υποχώρηση εμμέσως να δίνονται στους παραγωγούς τα χρήματα για τα έξοδα για πάγιες εγκαταστάσεις τους. .

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Νίκος Γκλαβακης, ήταν ο μόνος ευρωβουλευτής που κατέθεσε τροπολογία στο ευρωκοινοβούλιο που έγινε δεκτή αλλά δεν ήταν δεσμευτική για το συμβούλιο Υπουργών, να παραμείνουν τα χρήματα αυτά στον πυλώνα Ι.

Η εξέλιξη αυτή ωθεί τους καπνοπαραγωγούς να εντατικοποιήσουν τον αγώνα τους και παραμένουν ανυποχώρητοι στο αιτημά τους να πιστώνεται απευθείας στον λογαριασμό τους το σύνολο των επιδοτήσεων ως το 2013. Σήμερα συνεδριάζει στην ΠΑΣΕΓΕΣ αντιπροσωπεία παραγωγών από όλη την Ελλάδα ενώ ο επόμενος στόχος είναι η άμεση συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης .

Στα μπλόκα της Φθιώτιδας σε Λαμία και Αταλάντη παραμένουν και σήμερα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα ενώ από το πρωί θ’ αρχίσει και πάλι ο Γολγοθάς των διερχομένων που θα υποχρεωθούν να αλλάξουν διαδρομή και να κινηθούν μέσω παραδρόμων.