Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Παλλαϊκή υποδοχή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Φθιώτιδα

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.Νικολάου έφθασε στην Φθιώτιδα προκειμένου να εγκαινιάσει τη στέγη γερόντων Στυλίδας ,δωρεά του ευεργέτη κ.Πετρή.

Η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη ,τον οποίο συνόδευαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και 32 Μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα και το Φανάρι, έγινε στα όρια του Νομού όπου τον ανέμενε σύσσωμη η θεσμική εκπροσώπηση της Φθιώτιδας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη, και τον Νομάρχη Φθιώτιδας κο Αθ. Χειμμάρα .

Η επίσημη υποδοχή του στη Λαμία έγινε στην Πλατεία Πάρκου όπου ο δήμαρχος της πόλης κος Γ.Κοτρωνιας τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη της πόλης παραδίδοντας του το χρυσό κλειδί .

Στην υποδοχή συμμετείχε και ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφερης.

Στη συνέχεια ο παναγιώτατος χοροστάτησε σε δοξολογία που έγινε προς τιμή του στο μητροπολιτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ακολούθως στη Νομαρχία Φθιώτιδας ο Βαρθολομαίος τιμήθηκε από το Νομάρχη Φθιώτιδας Θανάση Χειμμαρα και τον γενικό γραμμ. Περιφέρειας κο Θ. Σκορδα.

Στη Στυλίδα ο Βαρθολομαίος εγκαινίασε το νέο σύγχρονο ίδρυμα περίθαλψης ηλικιωμένων όπου η δήμαρχος Στυλίδας Αλέκα Καραγιωργου τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη Στυλίδας και του επέδωσε το χρυσό κλειδί της πόλης καθώς και αναμνηστικό πάπυρο της επίσκεψης του στη Στυλίδα. Το απόγευμα ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρόεδρος της Δ.Ε.του Πανεπιστημίου Στερεάς σε λαμπρή τελετή, παρόντος και του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και θρησκευματων Ε.Στυλιανίδη,τον ανακήρυξε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου

Ο Βαρθολομαίος αποχώρησε αργά το βράδυ επιστρέφοντας στην Αθήνα.