Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Κόπηκε η Ελλάδα στα τρία .Μπλόκα καπνοπαραγωγών σε Αταλάντη και Λαμία

Αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν είναι οι αγρότες της Φθιώτιδας αν δεν πάρουν εμπράγματες διαβεβαιώσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους με αποτέλεσμα

ώρες ταλαιπωρίας να περιμένουν τους οδηγούς που βρίσκονται στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στα σημεία αποκλεισμού του εθνικού δρόμου , τόσο στην Αταλάντη, όσο και στην Λαμία.

Ειδικότερα, σε επαναλαμβανόμενες διακοπές της κυκλοφορίας στο εθνικό οδικό δίκτυο προχωρούν από το πρωί οι καπνοπαραγωγοί στη Φθιώτιδα.

Η τροχαία προσπαθεί μέσα από παρακαμπτήριες οδούς και αγροτικούς δρόμους να διοχετεύσει την κυκλοφορία.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους καπνοπαραγωγούς της Λοκρίδας όπου από χθες έχουν συγκεντρωθεί στο 140ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος του κόμβου της Αταλάντης. Το πρωί ο δρόμος έχει κλείσει για μία ώρα περίπου ενώ αναμένεται ο αποκλεισμός της εθνικής οδού εκ νέου σε ώρες που καθορίζουν οι καταληψιες .

Οι αγρότες περιμένουν την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε. σε σχέση με τις επιδοτήσεις στα καπνά και όπως υπογραμμίζουν από την εξέλιξη αυτή θα εξαρτηθούν και οι επόμενες κινήσεις τους χωρίς να αποκλείουν την παραμονή τους στους δρόμους το επόμενο διάστημα για το σύνολο των αγροτικών αιτημάτων.

Όπως υπογραμμίζουν οι εκπρόσωποι των καπνοπαραγωγών "στην περίπτωση που δεν υιοθετηθούν τα αιτήματα από την πλευρά της Ε.Ε. οι απώλειες είναι τεράστιες αφού από το οικογενειακό εισόδημα μέχρι το 2013 θα έχει απώλειες που φτάνουν και το 82%".

Στη Λαμία η παρουσία των αγροτικών μηχανημάτων ενισχύεται και με νέα τρακτέρ, που σήμερα το πρωί έφτασαν στο σημείο του αποκλεισμού στην είσοδο της Λαμίας.