Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα

Ηλεκτρικό ρεύμα στον Προφήτη Ηλία
Το όνειρο των κατοίκων και επισκεπτών του Πύργου δεκάδες χρόνια ήταν ο ηλεκτροφωτισμός της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία και η απρόσκοπτη λειτουργία του τηλεοπτικού αναμεταδότη που ιδαίτερα τους χειμερινούς μήνες ήταν προβληματική έως και αδύνατη με την φορτιζόμενη φωτοβολταική μπαταρία.
Μέρες – Βδομάδες οι κάτοικοι του Πύργου κλεισμένοι μέσα στα χιονισμένα σπίτια έχαναν την μοναδική πηγή επικοινωνίας με τον « έξω κόσμο » την τηλεόραση ,οι ώρες της μοναξιάς ατέλειωτες.
Υποσχέσεις πολλές « του κουτιού αλλά και χύμα » από την Δημοτική αρχή δίκαιο το αίτημα αλλά μεγάλο το οικονομικό κόστος έν πάσει περιπτωσει θα το λύσουμε και ο καιρός περνούσε με το πρόβλημα να γίνεται ποιο έντονο ποιο μεγάλο.
Ο Πρόεδρος του Τ/Σ του Πύργου Νίκος Ολυμπιάδης το έθεσε σαν άμεσο στόχο βλέποντας την αδράνεια αλλά και την κοροιδία της Δημοτικής Αρχής απευνθύθηκε στην Νομαρχία και προσωπικά στον Νομάρχη κο Αθ.Χειμάρα ,ο οποίος αναγνωρίζοντας το δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Πύργου έδωσε εντολή για την άμεση χρηματοδότηση του έργου ,όπως και έγινε.
Απλώθηκε από ειδικό συνεργείο καλώδιο μεταφοράς ρεύματος από την Εκκλησία του Προφήτη Ηλία έως το υδραγωγείο στο ποτάμι και το όνειρο πήρε σάρκα και οστά ,ηλεκτροδοτηθηκαν εκκλησία και αναμεταδότης
Σε δηλωσή του ο κος Ολυμπιάδης εκφράζει τις δημοσιες ευχαριστίες του στον κο Χειμάρα και αναφέρει ότι η ηλεκτροδότηση ήταν ο κύριος στόχος που είχε θέσει για την προεδρία του και δήλωσε ικανοποιημένος που είχε αισιο τέλος