Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Καλοκαίρι 2008 στον Πύργο

Αγαπητοί αναγνώστες καλό χειμώνα μετά από ένα μήνα απουσίας και πάλι από σήμερα κοντά σας να περάσουμε όλοι μαζί ένα ακόμα δύσκολο χειμώνα .
Οι ξέγνοιαστες μέρες των διακοπών πέρασαν επιστρέψαμε οι περισσότεροι στην καθημερινότητα ,(αναπολώντας τις βραδυνές βόλτες στα σοκάκια και τους δρόμους του Πύργου )
Του Πύργου που το φετεινό καλοκαίρι γέμισε επισκέπτες,
Τα καφενεία – ψησταριές των Γ.Αλεξανδρή ,Β.Γιαννόπουλου ,Π.Γιαννοπούλου κάθε βράδυ ασφυκτικά γεμάτα από παλιούς και νέους Πυργιώτες που με την παρουσία τους στον Πύργο ,έδειξαν ότι αυτό το χωριό αυτός ο τόπος πρέπει να μείνει ζωντανός να γίνει πρότυπο παραθεριστικό κέντρο, (άλλωστε δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πανάκριβα πολυδιαφημισμένα τουριστικά κέντρα).
Οι εκδηλώσειςπου έγιναν στον Πύργο πολλές.
Την αυλαία άνοιξε στις 13 Αυγούστου , ο Σύλλογος Πυργιωτών με Μουσική βραδιά το πάρτυ νεολαίας το ποδοσφαιρικό τουρνουά κλπ.
* Θα υπάρξει εκτενής αναφορά στις εκδηλώσεις του Συλλόγου
« Πύργος Καλοκαίρι 2008 »
Ακολούθησε η μουσική εκδήλωση που έγινε από τον Β.Γιαννόπουλο στις 21 Αυγούστου δίνοντας στους Πυργιώτες την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά τον μοναδικό ήχο από το κλαρίνο του Δημήτρη Σακκά (συνεργάτης της Εφης Θώδη ).
Οι μουσικές εκδηλώσεις στον Πύργο ,έκλεισαν στις 23 Αυγούστου με το πανηγύρι που οργάνωσε ο Γ.Αλεξανδρής (τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο).
Πιστεύω όμως ότι ο Πύργος δεν έχει την πολυτέλεια να διοργανώνει αλεπάλληλες μουσικές εκδηλώσεις που εκτός της πολυδιάσπασης που επιφέρουν στοιχίζουν σημαντικά στην «τσέπη» των επισκεπτών
Προταση μου είναι ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς και ιδιώτες ( Σύλλογος –επαγγελματίες ) να τηρήσουν τις ημερομηνίες του πανηγυριού 22-23 Αυγούστου , η παραμονή να ανήκει στον σύλλογο και η κύρια ημέρα του πανηγυριού να ανήκει στους επαγγελματίες ή και αντίστροφα.
Μια άλλη πικρή διαπίστωση από πολλούς επισκέπτες του Πύργου είναι ή σημαντική άνοδος των τιμών που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον Πύργο,δεν δικαιολογείται στον Πύργο να υπάρχουν τιμές πανάκριβων τουριστικών περιοχών ( πολλοί επισκέπτες διαμαρτύρονταν ότι στον Πύργο λειτουργεί ένα άτυπο τοπικό καρτέλ)
Το φετεινό καλοκαίρι κύλησε ομαλά στο θέμα της ύδρευσης,το χρόνιο πρόβλημα της υδροδότησης του Πύργου, τους καλοκαιρινούς μήνες, δείχνει ότι λύθηκε οριστικά από την υδροδότηση του Πύργου από τις πηγές του βράχου.
Ένα ακόμα χρόνιο αίτημα των Πυργιωτών φαίνεται να βρίσκει την οριστική του λύση .
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Τ/Σ του Πύργου Νίκος Ολυμπιάδης μέσα στις επόμενες ημέρες ηλεκτροδοτείται η εκκλησία του Προφήτη Ηλία και μπαίνει καινούργιος τηλεοπτικός αναμεταδότης δίνοντας λύση στο πρόβλημα της τηλεοπτικής κάλυψης του Πύργου με χρηματοδότηση της Νομαρχίας Φθιώτιδας και προσωπική εντολή του Νομάρχη κου Θ.Χειμάρα.