Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ξεπέρασε το 1 μέτρο το χιόνι στον Πύργο ! Σε ποιά χωριά χιονίζει τώρα !!

Περιστέρι τώρα 
Που χιονίζει αυτή την ώρα και που χρειάζονται αλυσίδες...
Σε λευκά πολιορκία βρίσκεται τις τελευταίες ώρες οι περισσότερες ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νομού Φθιώτιδας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το χιόνι στρώθηκε κανονικά και στα πεδινά.
Αυτή την ώρα χιονίζει προς Δομοκό, Μπράλο και Καρπενήσι. Αλυσίδες χρειάζονται προς Καρπενήσι, όπου το χιόνι στη Ράχη Τυμφρηστού έχει ξεπεράσει το ενάμισι μέτρο, ενώ οι αλυσίδες είναι απαραίτητες και προς Δομοκό, αφού υπάρχει σφοδρή χιονόπτωση από το 7ο χλμ και πάνω.
Οι αλατιέρες και τα εκχιονιστικά προσπαθούν όλη τη νύχτα και μέχρι αυτή την ώρα να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.
Σε πολλά ορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων το χιόνι έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο. Ενώ μέχρι χθες το απόγευμα τα μηχανήματα του Δήμου είχαν ανοίξει όλους τους δρόμους, το χιόνι που έπεσε τη νύχτα και τις τελευταίες ώρες δημιούργησε εκ΄νέου προβλήματα και όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαντζάνας, βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επιχείρηση αποχιονισμού από νωρίς το πρωί για να αποκτήσουν πρόσβαση και πάλι τα ημιορεινά και ορεινά διαμερίσματα του Δήμου Λαμιέων.
Το χιόνι στη Καστανιά, το Νεοχώρι και τη Δάφνη έχει ξεπεράσει το ενάμισι μέτρο. Πάνω από ένα μέτρο είναι το χιόνι και σε άλλα χωριά του Δήμου Λαμιέων, όπως το Λυχνό, το Μεσοχώρι, το Περιστέρι , ο Πύργος, η Παύλιανη, η Οίτη και άλλα.
Στην περιοχή της Υπάτης το χιόνι κατέβηκε μέχρι την πεδιάδα, αφού στα Βασιλικά έχει περίπου 10 πόντους χιόνι. Πολύ χιόνι έχει πέσει σε Στύρφακα και Μοσχοκαριά, όπου σπεύδει μηχάνημα του δήμου και συνεργείο της ΔΕΗ, αφού η βλάβη στο αντλιοστάσιο έχει αφήσει χωρίς νερό τους κατοίκους του χωριού.
Πολλά ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας (ορεινά Σπερχειάδας-Μακρακώμης) παραμένουν αποκλεισμένα, αφού και εκεί το χιόνι έχει φτάσει το ενάμισι μέτρο.... lamiareport.gr