Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Έρχεται....2ο ΟΙΤΗ MTB MARATHON

Το ΟΙΤΗ MTB MARATHON επιστρέφει και αυτό μάλλον δεν είναι είδηση, μετά την περσινή επιτυχημένη πρεμιέρα με τις 173 συμμετοχές! Η μεγάλη είδηση έχει να κάνει με τις δραματικές αλλαγές που φέρνει μαζί της η φετινή χρονιά!
Το μήνυμα του περσινού αγώνα ήταν σαφές.. πήραμε το έναυσμα για να περάσουμε πλέον τον αγώνα, στην καρδιά του βουνού, όσο δύσκολο και χρονοβόρο εάν ήταν αυτό, καθώς από πίσω θα είχαμε τη δικιά σας υποστήριξη, την υποστήριξη του κοινού του αγώνα, για την οποία σας ευχαριστούμε πολύ!
Ποιο αναλυτικά λοιπόν...
Φέτος ο αγώνας εγκαταλείπει οριστικά τα χαμηλά υψόμετρα, όλος ο αγώνας κινείται πάνω από τα 700 μέτρα υψόμετρο και το 90% βρίσκεται πάνω από τα 1000 μέτρα υψόμετρο (!), φτάνουμε σε σημεία του βουνού στα οποία οι δρόμοι είχαν παραμείνει κλειστοί για πάνω από μία εικοσαετία, όπου οι αγωνιζόμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι με πραγματικά πρωτόγνωρα τοπία!
Μεγάλες αλλαγές, έρχονται και στον τομέα των μονοπατιών, λαμβάνοντας υπόψη τις δικές σας παρατηρήσεις φέτος ο αγώνας θα έχει πλέον 6 αμιγώς ποδηλατικά μονοπάτια τα 5 εκ των οποίων φτιαγμένα από το μηδέν, αποκλειστικά για τον αγώνα!
Άλλη μία έκπληξη για φέτος... η μικρή διαδρομή αλλάζει τελείως πρόσωπο και προκαλεί...! Και αυτή κινείται στο μεγαλύτερο μέρος της πάνω από τα 1000 μέτρα υψόμετρο και φτάνει σε εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς κομμάτια τα οποία πέρυσι είχαν την ευκαιρία να αντικρίσουν μόνο οι αθλητές της μεγάλης διαδρομής!
Το σημείο εκκίνησης…
Η καρδιά του αγώνα για φέτος χτυπάει στο χωριό της Παύλιανης, ένα από τα ομορφότερα χωριά ανά την Ελλάδα, χτισμένο σε υψόμετρο 1050 μ., μέσα στις ελατοσκεπείς πλαγιές της Οίτης. Η Παύλιανη έχοντας πλήρη ξενοδοχειακή υποδομή, μια σειρά από αυθεντικές ρουμελιώτικες ταβέρνες και μερικές πολύ προσεγμένες καφετέριες για να χαλαρώσετε, υπόσχετε ένα αξέχαστο αγωνιστικό σαββατοκύριακο, για εσάς, την παρέα σας, αλλά και την οικογένεια σας!
site: http://www.pavliani-fthiotidas.gr/