Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Χωρίς πρόσβαση Ιnternet δεκάδες χωριά του νομού Φθιώτιδας !

Τα περισσότερα χωριά στη Φθιώτιδα έχουν απλή πρόσβαση στο Ίντερνετ (χαμηλή ταχύτητα 2Mbit) και αρκετές περιοχές (ενδεικτικά η Λαμία, η Στυλίδα, Ο Δομοκός η Υπάτη ,η Σπερχειάδα κ.ά.) σύνδεση με γρήγορο Ίντερνετ στα 24Mbit. Οπτικές ίνες έχουν περάσει από την πλειοψηφία των κατοικημένων περιοχών του νομού. Στο χάρτη της ευρυζωνικότητας, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλά κενά. Δεκάδες χωριά και οικισμοί στη Φθιώτιδα εξυπηρετούνται από Συνδρομητικά Αγροτικά Ραδιοδίκτυα (ΣΑΡ), που τους παρέχουν μεν τη δυνατότητα τηλεφωνίας, αλλά όχι και αυτή της πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Στο καθένα από τα χωριά αυτά υπάρχουν από πέντε έως πενήντα τηλεφωνικές γραμμές.
Στα χωριά της Οίτης ξεκίνησε μία προσπάθεια για ασύρματο Ιντέρνετ από τον καποδιστριακό δήμο Υπάτης αλλά η επέκταση του έγινε στα καμποχώρια βλέπετε εκεί ήταν η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων για τον τέως δήμαρχο Δημήτρη Καραβάνα σιγά τώρα μην ασχοληθούν με Πύργο ,Περιστέρι Νιοχώρι κλπ . Βλέπετε μας θεωρούσαν πολίτες Β΄κατηγορίας ξεκομμένους από τον πολιτισμό και την τεχνολογία (άλλωστε μην ξεχνάτε ότι όταν όλη η Ελλάδα παρακολουθούσε τηλεοπτικά προγράμματα στον Πύργο προσπαθούσαμε με …μαγικά να δούμε τηλεοπτικό σήμα .
Ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή και ο Πυργιώτης αντιδήμαρχος Δημήτρης Ματζάνας να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση ώστε και οι κάτοικοι και επισκέπτες των χωριών της Οίτης να έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες