Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Κινδυνεύει η ζωή 30χρονου Λαμιώτη από τσίμπημα "αφρικανικού σκορπιού" στις Ράχες Φθιώτιδας


Που να μπορούσαν να φανταστούν οι γιατροί του νοσοκομείο της Λαμίας ότι ένας αφρικάνικος Σκορπιός τσίμπησε χωρίς να αφήσει ίχνος έναν 30χρονο.

Αυτό το διαπίστωσαν όταν έδωσαν την αρχική μάχη, την κέρδισαν και στη συνέχεια από τις αναλύσεις κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται. Άλλωστε η βιβλιογραφία μας λέει ότι είναι το μοναδικό είδος που μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο κάτω από κάποιες συνθήκες.

Άλλωστε, ένα άλλο είδος σκορπιού στο Μεξικό σκοτώνει 1000 ανθρώπους κάθε χρόνο.

Μένει τώρα να καταλάβουμε πώς ένας τέτοιος Σκορπιός έφτασε στη Φθιώτιδα. Άλλωστε να θυμίσουμε ότι η βιβλιογραφία επισημαίνει ότι το σύνολο των χιλίων περίπου ειδών Σκορπιού δεν μπορούν να σκοτώσουν άνθρωπο.

Φαντάζομαι να μην ξεκινήσει τώρα κάποιο κυνήγι για να ανακαλύψουν το Σκορπιό. Τα σενάρια ωστόσο δίνουν και παίρνουν. Συνδυάζονται ακόμη και με γεωλογικά φαινόμενα. Πάντως τούτος ο τόπος έχει αρκετή φαντασία. Το κακό είναι πως δεν την αξιοποιούμε προς θετική κατεύθυνση.

Και να αποκλείσουμε και ένα ενδεχόμενο. Δεν πρόκειται να τον έφερε στην περιοχή η αποστολή που είχε φύγει από τη Δανία και είχε πάει στην Αίγυπτο. Άλλωστε το περιστατικό πιστοποιήθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας πολύ πριν επιστρέψει η αποστολή επομένως ο δήμαρχος και η κουστωδία του απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη. (σέντρα)