Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Στη Λαμία ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος

Στην Λαμία θα βρεθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος, όπου και θα πρωτοστατήσει σε πολυαρχιερατική θεία λειτουργία που θα τελεστή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας, με αφορμή την παρουσία τμήματος ξύλου από τον Τίμιο Σταυρό, που βρίσκεται και φιλοξενείται στην Μητρόπολη Λαμίας από την προηγούμενη Κυριακή.

Η άφιξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην Μητρόπολη αναμένεται στις 07:30 π.μ. Αμέσως μετά την τέλεση της θείας Λειτουργίας θα γίνει προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Νικόλαο επίδοση αναμνηστικού δώρου και η αντιφώνηση του Αρχιεπισκόπου. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας, προσφώνησή του και επίδοση αναμνηστικού, από τον Δήμαρχο Λαμίας κ. Γιώργο Κοτρωνιά και αντιφώνηση από τον Αρχιεπίσκοπο.

Στις 13:00 θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στην Νομαρχία προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου, με προσφώνηση του Νομάρχη κ. Χειμάρα επίδοση αναμνηστικού δώρου και αντιφώνηση από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο.

Πηγή Lamianews