Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση σε όλη σχεδόν τη Φθιώτιδα μέχρι τον Σεπτέμβριο

Ένα μεγάλο δίκτυο δωρεάν ευρυζωνικής ασύρματης πρόσβασης (WiFi hotspots) για τους πολίτες, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, αναπτύσσεται σχεδόν σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα καθώς στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι δήμοι.

Λαμίας, Στυλίδας, Αμφίκλειας, Καμένων Βούρλων, Δομοκού, Υπάτης, Μώλου, Μακρακώμης, Πελασγίας, Γοργοποτάμου, Αγίου Κωνσταντίνου, Μαλεσίνας, Εχιναίων, Τιθορέας, Ξυνιάδας. Επίσης συμμετέχει η κοινότητα Τυμφρηστού και η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας.

Η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού ανακοίνωσε ότι χρηματοδοτεί τη δημιουργία συνολικά 279 νέων σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης (WiFi hotspots) σε Δήμους, Νομαρχίες, Περιφέρειες, ΤΕΔΚ και άλλους φορείς από ολόκληρη τη χώρα.

Μέσω της ανάπτυξης των νέων σημείων WiFi προωθείται περαιτέρω το Σχέδιο για την Ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας που προβλέπει την κάλυψη ανοικτών δημόσιων κεντρικών σημείων σε δήμους όλης της χώρας, με ασύρματα δίκτυα δωρεάν ευρυζωνικής πρόσβασης.

Η χρηματοδότηση των ασύρματων δικτύων γίνεται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής, μέσω του Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» αξιοποιώντας εθνικούς πόρους και πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η σχετική ευκολία υλοποίησης των παραπάνω έργων επιτρέπει την έγκαιρη ολοκλήρωσή τους εντός του 2009. Οι ΟΤΑ, ΤΕΔΚ κλπ. έχουν την ευθύνη ολοκλήρωσης των WiFi hotspots έως το Φθινόπωρο του 2009, και κατόπιν αναλαμβάνουν τη συντήρησή τους.

Στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας βρήκαμε στη σχετική λίστα τους δήμους Καρπενησίου, Παρνασσού και Γραβιάς.

Απορία ο Πύργος θα καλυφθεί από τον Γουλινά ή θα μείνει πάλι θεατής των τεχνολογικών εξελίξεων ως συνήθως .

Κύριε Δήμαρχε της Υπάτης δήμος δεν είναι μόνο ή έδρα και τα μεγάλα καμποχώρια δήμος είναι και τα ορεινά διαμερίσματα του δήμου που ορισμένοι αιθεροβάμονες προσπαθούν να τα κρατήσουν ζωντανά