Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Σεισμός 5 Ρίχτερ στον Αγιο Κωνσταντίνο




Πετάχτηκαν από τα κρεββάτια τους οι κάτοικοι της Φθιώτιδας απο την ισχυρη σεισμικη δονηση που σημειωθηκε στις 23.59. χτές βράδυ
Η Δόνηση ήταν ισχυρή σύμφωνα με τους σεισμολόγους ,είχε διάρκεια 10 δευτερολέπτων και όπως ανακοίνωσε το γεωδυναμικο ινστιτουτο της Αθηνας ηταν εντασης 5 βαθμων της κλιμακας ριχτερ με επικεντρο ,την θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων στη Φθιώτιδα Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις ο σεισμός είχε ένταση 5 Ρίχτερ και το επίκεντρο καταγράφεται δύο - τρία χιλιόμετρα από τoν Αγιο Κωνσταντίνο.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και είχε βάθος λιγότερο από πέντε χιλιόμετρα

Ιδιαιτερα αισθητη η δονηση εγινε στη λουτροπολη των καμ.Βουρλων με αποτελεσμα πολλοι κατοικοι να βγουν εξω απο τα σπιτια τους αλλα και στην πολη της Λαμιας εγινε επισης αισθητος αλλα δεν προκαλεσε ιδιαιτερη ανησυχια στους κατοικους της.
Αντιθετα αναστατωθηκαν και πολλοι βγηκαν εξω απ οτα σπιτια τους στον Αγιο Κωνσταντινο,στις Λιβανατες,την Αταλαντη,τη Μαλεσινα,την Αμφικλεια,την Κατω Τιθορεα και αλλου.
Ο Σεισμος εγινε ακόμα αισθητός στην Εύβοια στην Βοιωτία και στην Φωκίδα .
Από την Αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας ανακοινώθηκε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια στην ευρύτερη περιοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια: