Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Επέλαση του χιονιά στην Φθιώτιδα – Στα λευκά ο Πύργος

Ξεπέρασε τους 30 πόντους το χιόνι στον Πύργο ενώ σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις η χιονόπτωση θα συνεχισθεί με αμείωτη ένταση έως και τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς .

Πυργιώτες ΠΡΟΣΟΧΗ –  Έρχονται Πολικές θερμοκρασίες !!!


Οι θερμοκρασίες που αναμένονται θα αγγίξουν τους  -15 το ξημέρωμα της Παρασκευής 2 Ιανουαρίου 


Στην Φθιώτιδα  σήμερα – Δίπλωσε Νταλίκα στον Δομοκό !


Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού. Οι αλατιέρες δουλεύουν πυρετωδώς, όμως από το απόγευμα υπάρχουν προβλήματα. Μάλιστα για αρκετή ώρα είχαν εγκλωβιστεί πολλοί οδηγοί και επιβάτες, όταν δίπλωσε νταλίκα και διακόπηκε η κυκλοφορία.
Η τροχαία δεν επιτρέπει να κυκλοφορούν βαρέα οχήματα χωρίς αλυσίδες και κάνει ότι είναι δυνατό για να κρατήσει το δρόμο ανοιχτό, που κατά διαστήματα κλείνει από απρόσεκτους οδηγούς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η τροχαία διακόπτει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων για να διευκολύνει τα εκχιονιστικά μηχανήματα και τις αλατιέρες.
Στον δρόμο Λαμίας- Άμφισσας, από το ύψος του 7ου χλμ έως και το 27ο χιλιόμετρο στην περιοχή της Γραβιάς, παρά το γεγονός ότι τα εκχιονιστικά ρίχνουν αλάτι από το πρωί, ο δρόμος είναι επικίνδυνος, καθώς το χιόνι έχει παγώσει στο οδόστρωμα.
Στον δρόμο Λαμίας- Καρπενησίου, ιδιαίτερα από το 50ο χλμ έως τη σήραγγα του Καρπενησίου, υπάρχουν προβλήματα τα οποία όμως, προς το παρόν, αντιμετωπίζονται.
Σοβαρά προβλήματα όμως υπάρχουν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νομού, τα οποία κατά τη διάρκεια της νύχτας θα δυσκολέψουν τα πράγματα ακόμη περισσότερο.
Μακρυά η νύχτα στην εθνική οδό
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, ωστόσο κατ αδιαστηματα η εντονη χιονοπτωση κυρίως στην περιοχή του Μαρτίνου, του Κάστρου και σε άλλα σημεια στη Λοκρίδα και την ανατολική Φθιώτιδα.
Στο ύψος της γέφυρας του Μαρτίνου "δίπλωσε" αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας.
Όλος ο μηχανισμός είναι επί ποδός αφού η νύχτα θα είναι δύσκολη και γι΄ αυτούς που έχουν την ευθύνη να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό δίκτυο, παρά την επέλαση του Πρωτοχρονιάτικου χιονιά.