Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ - Ο χειμώνας επιστρέφει...

Δυναμικό come back του χειμώνα με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ημιορεινά-ορεινά από  σήμερα, ενώ μέσα στη Δευτέρα είναι πολύ πιθανό να κατέβουν αρκετά χαμηλά μέχρι τα 400-500 μέτρα.

Ειδικότερα, στην περιοχή της Φθιώτιδας, σύμφωνα με το συνεργάτη του lamiareport.gr  Μετεωρολόγο Κώστα Λούτα, ο καιρός το προσεχές τετραήμερο θα είναι κατά βάση βροχερός με χιόνια στα ορεινά της Οίτης-Βελουχίου.

Πιο συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα.
Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το βράδυ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ευρυτανίας από το μεσημέρι και μετά από τα 1200-1300 μέτρα, ενώ αργά το βράδυ προς την Παρασκευή ίσως χιονίσει πρόσκαιρα και μέσα στο Καρπενήσι.
Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 3-4 μποφόρ, αλλά στα δυτικά τμήματα του νομού που γειτνιάζουν με την Οίτη-Καλλίδρομο η ένταση τους θα φτάνει τα 5-6 μποφόρ με εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-15 βαθμούς.

Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές και πάλι κατά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες και βελτίωση του καιρού από αργά το βράδυ, αλλά τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα σε σχέση με την Πέμπτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και πάλι στα γύρω ορεινά (από τα 1000-1100 μέτρα και άνω). Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-13 βαθμούς.

Το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι αναμένονται βροχές στη δυτική και βόρεια Φθιώτιδα και χιόνια στα ορεινά (από τα 800-900 μέτρα, δηλαδή από το ύψος του Τυμφρηστού και πάνω). Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-11 βαθμούς.

Τέλος, την Κυριακή ο βροχερός καιρός (κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού) θα συνεχιστεί με χιονοπτώσεις από τα 800-900 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-11 βαθμούς. Επισημαίνεται, ότι σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία διαφαίνεται νέα υποτροπή του καιρού από τα ξημερώματα της Δευτέρας με χιόνια τα οποία θα κατέβουν ακόμη πιο χαμηλά μέχρι τα 400-500 μέτρα.