Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ !!

Γράφει ο Βασίλης Μανιάτης
34 χρόνια στον Πύργο είναι νομίζω αρκετά για να έχω το δικαίωμα γνώμης ανεξάρτητα αν αυτή η γνώμη πάει κόντρα στο ρεύμα που έχει διαμορφωθεί και επικρατεί τα τελευταία χρόνια. Θα αναφερθώ στο θέμα της προστασίας του φυσικού Περιβάλλοντος και στο οικολογικό έγκλημα που συντελείται σε όλη την Οίτη .ΤΑ ΕΛΑΤΑ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΞΕΡΑΙΝΟΝΤΑΙ και κανενός το ….αυτί δεν ιδρώνει . "Ο μεγαλύτερος πλούτος της ορεινής Οίτης είναι τα δάση με κυρίαρχο είδος τα έλατα.
Ελατοδάση που άντεξαν στις υλοτομήσεις και τους βαρείς χειμώνες , τα τελευταία χρόνια μια άγνωστη αρρώστια καταστρέφει τα πολυτραγουδισμένα έλατα τα ….πνευμόνια της φύσης.
Η αρρώστια, ξεραίνει τα έλατα αργά και σταθερά και κανένα επιστημονικό ινστιτούτο ή πανεπιστήμιο ή... κρατική υπηρεσία δεν ασχολείται ή δεν βρέθηκε ακόμη η αιτία της ξήρανσης και η συνταγή θεραπείας.
Οι δημοτικές αρχές οι Σύλλογοι οι κάτοικοι ,οι επισκέπτες της περιοχής της Οίτης περί άλλων τυρβάζουν. Κλείνουν τα μάτια στο πρόβλημα κλείνουν τα μάτια στη νεκρά φύση που διαμορφώνεται κλείνουν τα μάτια στην καθημερινή εικόνα που αντικρίζουν κανένας δεν φαίνεται να συγκινείται λες και δεν τον αγγίζει το πρόβλημα .
Ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ στην Ορεινή Οίτη από τους επίσημους φορείς για τα …πανηγυράκια του καλοκαιριού για ένα αμφιβόλου ποιότητας πολιτισμό αλλά ούτε ένα ευρώ για την διάγνωση και θεραπεία της αιτίας του κακού και το χειρότερο όλων στοχοποιούν έτσι για …μόδα ρε αδελφέ έναν δύο ιδιώτες που θέλησαν να επενδύσουν στον τομέα των ΑΠΕ και πολλοί είναι δε « αρματωμένοι » για να ξεκινήσουν το τρίτο αντάρτικο μιλώντας για επικείμενη οικολογική καταστροφή της κοίτης του ποταμού ( άσχετα εάν έλθει ή δεν έλθει ) ενώ για το έγκλημα που συντελείται αυτή την στιγμή κανένας δεν συγκινείται .Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !!
• Κόπηκε ένα δέντρο στον Αγιο Γεώργιο με απόφαση του Δασαρχείου Λαμίας για λόγους προστασίας των διερχομένων και οι αντιδράσεις από ορισμένους ξεπέρασαν αυτές των ….Ινδών όταν τους θίγουν την Ιερή τους αγελάδα .Αλήθεια οι διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία στο καθημερινό θέαμα που αντικρίζουν από τα μπαλκόνια τους στα πλευρά της Κούτρας δεν τους αγγίζει το θέμα ή ….εκεί δεν υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα και προσωπικές αντιδικίες