Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Πολικές θερμοκρασίες και άφθονο χιόνι στον Πύργο

Στο ψυγείο μπήκε από σήμερα η Φθιώτιδα κυκλωμένη από τα χιόνια αυτή την ώρα χιονίζει και μέσα στην Λαμία. Ήδη έχει εκδοθεί και έκτακτη ανακοίνωση από τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας που προσδιορίζει τα έντονα καιρικά φαινόμενα από ύψος 250 μέτρων και άνω. Ωστόσο σύμφωνα με τις προγνώσεις που υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα περιφερειακά της Λαμίας προσδιορίζεται η ισχυρή χιονόπτωση που δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και τους 10 πόντους. Πάντως τα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ στην περιοχή μας προβλέπεται ύφεση το βράδυ της Δευτέρας.

Ήδη στις δημόσιες αρχές έχει σημάνει συναγερμός ενώ σε ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να πάρουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Το χιόνι που πέφτει αυτή την ώρα στον Πύργο είναι πυκνό και κατά την διάρκεια της νύχτας θα υπάρξει και περαιτέρω επιδείνωση τα εκχιονιστικά του δήμου και της Νομαρχίας έχουν πιάσει δουλειά και προσπαθούν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό .Οι θερμοκρασίες που προβλέπονται είναι πολικές και το επόμενο 3ημερο θα κυμανθούν υπό το μηδέν .Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στον πάγο για την αποφυγή ατυχημάτων