Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Αμφίκλεια. Χόρεψε και ο Πύργος

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.27 το πρωί, όπως ανακοινώθηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στην περιοχή της Αμφίκλειας 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λαμίας. Ο σεισμός έγινε αισθητός στους γύρω νομούς καθώς και στην περιοχή της Αθήνας. Στον Πύργο ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός αλλά ζημιές και θύματα ευτυχώς δεν υπήρξαν

Περισσότερα από είκοσι σπίτια, στη μεγάλη τους πλειοψηφία πέτρινα, επλήγησαν από τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Φθιώτιδα.
Σύμφωνα με τους μηχανικούς της Νομαρχίας σε ένα πέτρινο σπίτι κατέρρευσε η μία πλευρά και η σκεπή του, και σε άλλα έχουν σημειωθεί ρωγμές. Η κατάσταση δύο εξ αυτών κρίθηκε επικίνδυνη. Παράλληλα διαπίστωσαν ρωγμές σε πολλά σημεία της εκκλησίας του χωριού.
Εξ αιτίας του σεισμού αποκολλήθηκαν βράχοι σε δρόμο που συνδέει την εθνική οδό και το χωριό Μενδενίτσα με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία. Συνεργεία της νομαρχίας κινούνται για να κατασκευάσουν παρακαμπτήριο δρόμο και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία ενώ συγχρόνως συγκροτούνται συνεργεία μηχανικών για να ελέγξουν ένα προς ένα τα σπίτια σε ολόκληρη την περιοχή.
Σύμφωνα με στοιχεία της Νομαρχίας, παρά το γεγονός ότι η σεισμική δόνηση έγινε αντιληπτή από την Αταλάντη μέχρι την Λαμία και προκάλεσε την έντονη ανησυχία των κατοίκων, προς τον παρόν δεν έχουν διαπιστωθεί ζημιές σε άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής.
Οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζονται.