Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Έρχονται χιόνια - Βουτιά μέχρι και 17 βαθμούς θα κάνει ο υδράργυρος

Η επέλαση του χιονιά θα ξεκινήσει το βράδυ της Κυριακής στα βόρεια 
- Τη Δευτέρα θα χιονίσει και μέσα στη Λαμία
 - Το χιόνι θα φτάσει μέχρι τη θάλασσα
 - Μεγάλη βουτιά του υδράργυρου, που θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα όλη την εβδομάδα.
Η ταχύτατη κατάβαση πολικών αερίων μαζών από την βορειοανατολική Ευρώπη προς τα Βαλκάνια από την Κυριακή και έπειτα θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση βαρυχειμωνιάς στη χώρα μας το τριήμερο Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας κατά 13-15 βαθμούς σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα, τις χιονοπτώσεις στα πεδινά όχι μόνο στα ηπειρωτικά αλλά και σε νησιά του Αιγαίου και τους θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη που θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.
Στη Φθιώτιδα ο χιονιάς θα γίνει αισθητός από το βράδυ της Κυριακής, ενώ από το πρωί της Δευτέρας θα χιονίσει και στα πεδινά του νομού, καθώς και μέσα στη Λαμία. Τα καιρικά φαινόμενα θα υποχωρήσουν την Τρίτη, ωστόσο ο υδράργυρος θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα όλες τις επόμενες ημέρες μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Από τους 15 βαθμούς Κελσίου που ήταν χθες Σάββατο η θερμοκρασία στη Λαμία, θα πέσει μέχρι και 2 βαθμούς κάτω από το μηδέν τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νομού θα είναι ακόμη πιο χαμηλά.
Τη Δευτέρα τα χιόνια θα φτάσουν μέχρι και τις παραλίες του Μαλιακού στη Φθιώτιδα, ενώ την Τρίτη θα περιοριστούν στις πιο ανατολικές περιοχές της Στερεάς, την Αττική και νοτιότερα.

πηγή