Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Το Κοινωνικό Ιατρείο στη Λαμία είναι γεγονός !


Μητρόπολη, Δήμος, και Ιατρικός Σύλλογος ενώνουν τις δυνάμεις τους για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη από γιατρούς και φάρμακα...
Την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου στη Λαμία, ανακοίνωσαν σήμερα από κοινού, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ.Γεώργιος Κοτρωνιάς και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας κ.Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος.

-Αυτός ο λαός δεν αξίζει τέτοιας αντιμετώπισης, αλλά όταν η πολιτεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί, έρχεται η ΚΟΙΝΩΝΙΑ να καλύψει το κενό...-, είπε με νόημα ο πρόεδρος του Ι.Σ.Φ. Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία για την ίδρυση του Κοινωνικού Ιατρείου.

-Θα είναι μια όαση μέσα στην σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας, για όσους αδελφούς μας έχουν ανάγκη...-, σημείωσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας.

-Ο Δήμος παρέχει τη στέγη των Ιατρείων, τη γραμματεία και αναλαμβάνει το κόστος των φαρμάκων..., είπε ο Γιώργος Κοτρωνιάς, τονίζοντας ότι ό Δήμος παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, κάνει ότι μπορεί για να ανακουφίσει τους δημότες που είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν την δυνατότητα περίθαλψης και φαρμάκων.

Έγινε επίσης έκκληση για βοήθεια και χορηγίες, που μπορούν να προέλθουν, είτε από φυσικά πρόσωπα, είτε από εταιρείες, επιχειρήσεις, φορείς και Συλλόγους.

Οι πολίτες μορούν να προσφέρουν φάρμακα - Περισσότερες πληροφορίες για το Κοινωνικό Ιατρείο:

- Θα λειτουργεί σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο κτίριο του Γ΄ΚΑΠΗ του Δήμου Λαμιέων (οδός Τυμφρηστού 58Α) τηλ:22310-22808

- Απευθύνεται σε ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ συμπολίτες μας (δεν έχουν δηλαδή Ασφαλιστικό Φορέα και καμιά Ιατροφαρμακευτική κάλυψη).

- Θα λειτουργεί από ώρα 14:30 έως 17:00 καθημερινά από εθελοντές Γιατρούς μετά από τηλεφωνικό ραντεβού που μπορεί να κλείνει στο τηλ:22310-22808 κάθε ενδιαφερόμενος.

- Οι πολίτες που θέλουν να προσφέρουν φάρμακα που δεν χρησιμοποιούν και έχουν περιθώριο λήξης τουλάχιστον μετά από 6μήνες, μπορούν να τα προσκομίσουν το Σάββατο 30 Ιουνίου από ώρα 11:00 έως 13:00 στο κιόσκι στην πλατεία Ελευθερίας ή μπορούν να απευθύνονται στους Εφημέριους των Ιερών Ναών ή στις Διευθύντριες των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαμιέων της περιοχής τους και να τους τα παραδίδουν.lamiareport.gr