Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Πυργιωτών τον Αύγουστο !

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΙΩΤΩΝ ΥΠΑΤΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011.
Ο σύλλογος μας έχει προγραμματίσει μια σειρά από εκδηλώσεις για τον Αύγουστο στο χωριό, αρχής γενομένης από τις 13/8/11, όπου θα γίνει ο ετήσιος χορός στην πλατεία του χωριού.
Το Δημοτικό πρόγραμμα θα καλύψει ο εξαίρετος ερμηνευτής των δημοτικών τραγουδιών ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΣ με τον απαράμιλλο στο κλαρίνο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΑΡΑΣΚΕΥΑ, ενώ το λαϊκό μέρος θα καλυφθεί, με προσφορά στο σύλλογο, από τον σπεσιαλίστα και δεξιοτέχνη χειριστή του μπουζουκιού και χωριανό μας ΚΑΠΟΥΤΣΗ ΒΑΣΙΛΗ, με τον ερμηνευτή των λαϊκών τραγουδιών ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗ.
Της εκδήλωσης θα προηγηθεί βράβευση των εισαχθέντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, (Αυγουστή Δανάη του Χρήστου και Τσινιάου Δέσποινα του Νικολάου). Ανήμερα της Παναγιάς και μετά το τέλος της λειτουργίας, θα μας δοθεί η ευκαιρία να θυμηθούμε παλιές καλές εποχές, χορεύοντας στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας κάτω από το γεροπλάτανο, με δημοτική μουσική, χάρις στο επαγγελματικό ηχοσύστημα που έχει στην ιδιοκτησία του ο σύλλογος.
Στις 17/8/11 θα πραγματοποιηθεί μονοήμερη εκδρομή με αφετηρία το χωριό και προορισμό τον Βόλο όπου θα κάνουμε τον γύρο του Πηλίου με ενδιάμεσες στάσεις και προαιρετικό μπάνιο στον πανέμορφο Μυλοπόταμο.
Εάν το επιτρέψει ο χρόνος, στην επιστροφή θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι Ξενιάς. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στο χωριό.
Στις 19/8/11 θα προσφερθεί τιμητικό δείπνο στους ηλικιωμένους του χωριού, ενώ οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με το πάρτυ νεολαίας που θα γίνει στις 20/8/11, με επιφύλαξη αλλαγής της ημερομηνίας.
Ενδιάμεσα και σε ημερομηνίες που θα ορισθούν αργότερα, μια και τα τελευταία χρόνια το … εθνικό σπορ στα καφενεία είναι η δηλωτή, θα διεξαχθεί Πρωτάθλημα δηλωτής με απονομή μεταλλίων στους συμμετέχοντες στον τελικό και κυπέλων στους νικητές.
Για τους όρους συμμετοχής και διεξαγωγής του παιχνιδιού θα ορισθεί 5μελής επιτροπή. Επίσης θα επαναληφτεί η περσινή πρωτοβουλία της νεολαίας για ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ νέων και παλαιμάχων.