Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ …ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ - Ξεκινάει την Τρίτη η απογραφή

Αυτή η Απογραφή Καθορίζει το ΜΕΛΛΟΝ του ΠΥΡΓΟΥ για τα επόμενα 10 χρόνια – Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ .Στηρίζουμε τον ΠΥΡΓΟ το …Δείχνουμε στην ΠΡΑΞΗ!!
Από την Τρίτη έως και τις 24 Μαίου, 68 χιλιάδες απογραφείς της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής θα ξεχυθούν στους δρόμους και θα επισκεφτούν τα νοικοκυριά προκειμένου να συγκεντρώσουν στατιστικά στοιχεία με όλα τα χαρακτηριστικά ταυτότητας των κατοίκων.
Σε κάθε νοικοκυριό καταγράφονται όλα τα άτομα που συνήθως που διαμένουν, δηλαδή θα πρέπει να δηλωθούν και τα άτομα που απουσιάζουν προσωρινά.
Η συνέντευξη στην οποία καλείται να απαντήσει ο πολίτης διαρκεί 20 έως 25 λεπτά. Οι απογραφείς θα φορούν κονκάρδα με το ειδικό σήμα της Αρχής και το όνομα τους, καθώς και το όνομα και το τηλέφωνο του επόπτη τους.
Σκοπός της γενικής απογραφής, που αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι να συγκεντρωθούν δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας, τα οποία είναι απαραίτητα για τον σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους.
Η απογραφή είναι υποχρεωτική για όλους και προβλέπονται υψηλά πρόστιμα για όσους δεν απογραφούν. «Τσουχτερά» θα είναι τα πρόστιμα και για όσους απογραφείς παραβιάσουν την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών που συλλέγουν από τους πολίτες κατά τις μίνι συνεντεύξεις. Οι χρηματικές κυρώσεις ξεκινούν από 10.000 έως και 200.000 ευρώ.