Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

«Χελιδονίσματα 2014» στα Λουτρά Υπάτης

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης (Φ.Δ.Ε.Δ.Ο.), σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, διοργάνωσαν εκδήλωση την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 με θέμα «Χελιδονίσματα 2014», η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Υπάτης, όπου και έχει την έδρα του ο Φορέας Διαχείρισης.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο, συνήθως, το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου, για το καλωσόρισμα της άνοιξης και των χελιδονιών.
Διοργανώνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, σε συνεργασία με διάφορους φορείς, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, τόσο για σχολικές ομάδες, όσο και για το ευρύτερο κοινό.

Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι μικροί και μεγάλοι και κυρίως τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας για αυτά φωλιές από πηλό.

Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης, έγινε αρχικά παρουσίαση σχετικά με τα χελιδόνια και στη συνέχεια οι μικροί μαθητές ζωγράφισαν, αλλά και έφτιαξαν φωλιές για τα χελιδόνια με τη βοήθεια του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης.

Στα παιδιά μοιράσθηκαν ενημερωτικά έντυπα και αναμνηστικά δωράκια σχετικά με το βουνό της Οίτης, ενώ πήραν μαζί τους τις φωλιές που έφτιαξαν ώστε να τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.