Ο μεγαλύτερος πλούτος της ορεινής Οίτης είναι τα δάση με κυρίαρχο είδος τα έλατα.
Ελατοδάση που άντεξαν στις υλοτομήσεις και τους βαρείς χειμώνες , εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια μια άγνωστη αρρώστια καταστρέφει τα πολυτραγουδισμένα έλατα τα ….πνευμόνια της φύσης.
Η αρρώστια, ξεραίνει τα έλατα αργά και σταθερά και κανένα επιστημονικό ινστιτούτο ή πανεπιστήμιο ή κρατική υπηρεσία δεν ασχολείται ή δεν βρέθηκε ακόμη η αιτία της ξήρανσης και η συνταγή θεραπείας.
Οι δημοτικές αρχές οι Σύλλογοι οι κάτοικοι ,οι επισκέπτες της περιοχής της Οίτης περί άλλων τυρβάζουν. Κλείνουν τα μάτια στο πρόβλημα κλείνουν τα μάτια στη νεκρά φύση που διαμορφώνεται κλείνουν τα μάτια στην καθημερινή εικόνα που αντικρίζουν κανένας δεν φαίνεται να συγκινείται λες και δεν τον αγγίζει το πρόβλημα .Ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ στην Ορεινή Οίτη από τους επίσημους φορείς για τα …πανηγυράκια του καλοκαιριού για ένα αμφιβόλου ποιότητας πολιτισμό αλλά ούτε ένα ευρώ για την διάγνωση και θεραπεία της αιτίας του κακού
Τα προηγούμενα χρόνια, ένας άλλος ιός, κατέστρεψε τα καστανοδάση του νομού Καρδίτσας, της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Ένας Έλληνας επιστημονικός ερευνητής βρήκε το όπλο καταπολέμησης του ιού που καταστρέφει τις καστανιές.
Με τα έλατα τι θα γίνει; Όποιος παρατηρήσει τα ελατοδάση, η πυκνότητα ξεραμένων δέντρων συνεχώς αυξάνεται.
Προσωπικά εκλιπαρώ τα επιστημονικά σωματεία και τα ερευνητικά κέντρα, να ασχοληθούν με την αιτία που ξεραίνονται τα έλατα πριν το δασικό περιβάλλον καταστραφεί με ολέθριες επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία της περιοχής.